Thursday, May 17, 2018

Suunnitelmat tällä hetkellä


Suunnitelmat elää, kuten aina, ja kun lueskelin postauksia taakse päin niin huomasin miten erilailla ajattelimme remontin etenemisestä vielä muutamia kuukausia sitten.

Silloin oli tarkoitus ahkeroida vuokra-asunnot pikaisesti kuntoon, ja aloittaa oman asumuksen eli Yläkoulun kanssa vasta myöhemmin.

Tällä hetkellä laajennusosan vuokra-asunnon pintaremppakin on vielä kesken! Siellä on vielä pientä hommaa, kuten seinien maalaamisen saattaminen loppuun, ikkunoiden pesemistä, joidenkin ikkunanpuitteiden korjausmaalaamista yms. Mutta olennaisin homma on saada koko koulukompleksi lämmitysasiat järjestykseen.

Lämmitys onkin keskeinen asia, ja teen siitä varmasti myöhemmin ihan oman postauksen.

Tähän mennessä me olemme pääasiallisesti tehneet suunnitelmia koko paikan lämmityksen, sekä yläkoulun märkätilojen, sähköjen, pohjan ja pintojen suhteen.

Olemme purkaneet pintoja sekä yläkoululla, että alakoulun opettajan asunnossa.
Olemme tyhjentäneet vinttejä, sekä raivanneet roskaa jätelavalle.
Olen käynyt ikkunan korjauskurssilla, ja hankkinut tarvittavat välineet aloittaakseni pian suuren urakan vanhojen ikkunoiden pelastamiseksi.
Olemme tyhjennyttäneet Yläkoulun alapohjan, joka oli tungettu täyteen rojua.

Viime kerralla paikan päällä käydessämme pääsimme myös viimein lumien sulettua pois tutkimaan ja siistimään pihaa.

Olemme lukeneet vanhoja remonttiselosteita aina uudelleen ja uudelleen, ja yrittäneet niiden avulla hahmottaa mitä kaikkea kouluilla on ollut, ja mihin kaikkeen siellä on mahdollisuus edelleen (esim hormien uudelleenrakentaminen?).

Sen olemme huomanneet, ettei hommaa voi tehdä veren maku suussa, vaan siihen tahtiin kun tuntuu hyvältä. Tietenkin jotkut hommat ovat kiireisempiä kuin toiset, ja jotkut asiat pitää saada valmiiksi esimerkiksi ennen seuraavaa kylmää kautta, ja niiden kanssa on siksi pakkokin kiirehtiä.

Mutta ens kerralla kun olemme taas rakkaassa remonttikohteessamme, niin aion vähän nostaa jalat ylös ja ottaa aika rennosti, ehkä!

No comments:

Post a Comment