Wednesday, November 29, 2017

Ihastumisia

Moikka! Ajattelin polkaista tämän vanhan blogini taas käyntiin uusin asioin ja innostuksin!

Parin vuoden blogitauon jälkeen huomaan taas, että aiheita postauksiin riittäisi mielin määrin. Edellinen kotimme 60-luvun kerrostaloasunnossa ei jostain syystä innostanut postailemaan sisustuskuvia, vaikka remontoimme ja stailasimme kodin ihan kivaksi. Koti ei alkanut tuntumaan täysin kotoisalta missään vaiheessa, joten myimme asuntomme reilun kahden vuoden asumisen jälkeen. Huomasimme kaipaavamme lähemmäksi keskustaa. Nyt asumme vuokralla Helsingin keskustan liepeillä.

Mutta, viimeiset ajat ovat menneet unelmoiden kakkosasunnosta maalla. Unelmointi on edennyt jo etsintävaiheeseen, ja olemme viettäneet viimeisen puoli vuotta miltei kaikki viikonloput kierrellen näytöissä, katsellen vanhoja taloja ja tiloja eri aikakausilta.

Olemme ehtineet kokea muutamia taloihastuksia sekä myös pettymyksiä. Olemme valmiita kunnostamaan ja remontoimaan ja sitä hommaa on varmasti odotettavissakin. Joidenkin muuten täydellisten talojen kohdalla olemme joutuneet toteamaan remontin määrän olevan liian suuri. Budjetti rajoittaa sitä, mitä voimme hankkia, ja toisaalta olemme halunneet talon olevan 1800-luvulta, ja mahdollisimman iso. Näissä puitteissa vaihtoehdot ovat olleet haluamallamme alueella aika rajoitetut.

Tällä hetkellä päällä oleva ihastuminen on vakavaa laatua, tarjous kohteesta laitettu ja hyväksyttykin. Koska myyjänä on kunta, niin nyt vielä odotellaan kahden viikon valitusajan kulumista ennenkuin kaupat pidetään ja kohde on virallisesti meidän. Tämä talokokonaisuus tuli vastaan heti kun laajensimme etsintäaluetta, ja tuntui jo ilmoituksen perusteella siltä oikealta. Vuorokauden sisällä kohteen löytämisestä ajoimme jo katsomaan sitä, ja päätös laittaa tarjous menemään oli täysin selvä juttu. 

Jännittäviä aikoja eletään siis!
Kuvia kohteista joita ollaan ihasteltu näytöillä (viimeisin ihastus ei ole mukana kuvissa).


No comments:

Post a Comment