Wednesday, January 31, 2018

Omat talot tutuksi


Olemme tutustuneet taloihimme vähän kerrallaan. Näin suuressa neliömäärässä riittää tutustuttavaa, eikä kaikkea huomaa kerralla vaan projekti todella vaatii aikaa.

Isomman koulurakennuksen kyljessä on 50-luvulla rakennettu lisäsiipi, jossa on viitisen vuotta sitten rempattu kolmio. Tuo kolmio oli ollut parin vuoden ajan vuokrattuna, kunnes vuokraustoimintakin lopetettiin 2015 kun koulutoiminta Riitialassa päättyi. 
Vuokra-asunto ei varsinaisesti huou vanhan hirsitalon tunnelmaa laminaattilattioineen, mutta sieltä käsin meillä on ollut hyvä aloittaa taloihin tutustuminen ja remontoinnin suunnitteleminen. Samalla olen pintarempannut kolmiota sitä varten, että voimme etsiä siihen vuokralaiset. 

Tarkoituksemme on remontoida samasta rakennuksesta vanha opettajan asunto myös vuokrattavaksi. Kun löydämme asukkaat kolmioon, siirrymme itse opettajan asunnon puolelle majailemaan. Siellä onkin enemmän hommaa, koska aiomme purkaa koko asunnon hirrelle nähdäksemme missä kunnossa paikat ovat. Samalla on hyvä päivittää 80-lukuisat virastorakennuspinnat (muovimatot, rumat tapetit mauttomine boordeineen) vähän tyylikkäämpiin ratkaisuihin.

Ostimme rakennukset irtaimistoineen. Mielenkiintoista hommaa onkin ollut käydä läpi vinttejä ja kaappeja, ja tutkia vanhoja koulutarvikkeita ja muita aarteita. Selvästi arvokkaimmat aarteet on viety jo aiemmin, eli mitään huikeita Ebba Masalin-varastoja ei ole. Mutta isot määrät vanhoja koulutuoleja ja pulpetteja, opetuskarttoja, ja kirjoja sadan vuoden takaa löytyy (jos joku haluaa ostaa tuoleja ja pulpetteja niin kannattaa kysellä minulta!). 

Olemme olleet uteliaita ja halunneet nähdä, mitä pintojen alta löytyy. Tämä toinen rakennus, "yläkoulu", on pidemmän aikavälin projekti ja siitä tulee meidän oma kakkoskoti. Ensimmäisenä asiana halusimme nähdä mitä liikuntasalin eli tulevan olohuoneemme muovimaton ja huokolevyjen alta löytyy, joten kurkkasimme sinne. Siisti lautalattia, hienoa hirttä, ja katossa komea lauta. Tämän tiedon kanssa on hyvä jäädä haaveilemaan ja suunnittelemaan kunnes olemme saaneet ensin toisen rakennuksen vuokra-asunnot valmiiksi!
No comments:

Post a Comment