Thursday, June 7, 2018

Väliaikaista oleskelua

Alkuun maalla ollessamme majoituimme laajennusosan kolmiossa. Toimme sinne jotain huonekaluja ja tavaroita kotoamme kaupungista, kaivoimme koulujen vinteiltä tarpeellisia ja kivoja asioita käyttöömme, ja ostimme jotain kirppiksiltä ja Torista. Huomasin että tuollaisen väliaikaisen tukikohdan sisustaminen olikin tosi mukavaa, kun pystyi sisustelemaan aika vapaalla kädellä ja jättämään myös reilusti tyhjää tilaa.


Olemme hankkineet asioita siten, että tiesimme niillä olevan jatkokäyttöä myöhemmin. Kuten tämän sohvan, joka oli mieluisa löytö Torista (ensimmäisessä kuvassa kolmiossa, tokassa kuvassa koulun puolella):
Nyt kun siirryimme kolmiosta varsinaisen koulun puolelle, niin tilaa onkin enemmän. Olimme käyttäneet vanhaa luokkahuonetta varastohuoneena joillekin vintiltä löydetyille aarteille. Tilaa ei siis ollut kovin haastava täyttää.
Oleskelu vanhoissa koulutiloissa on aika eksoottista, ja oman säväyksen tekee se että kaiken keskeneräisyys näkyy täälläkin - olemme kurkkineet pintojen alle vähän siellä täällä, ja seinän takana puretaan 80-luvulla rakennettua saunaosastoa. Remppatarvikkeita ja muuta rojua on vähän joka puolella.


Huone, joka on ollut aikoinaan sekä osa opettajan asuntoa, että kirjastokäytössä, kerhohuoneena, neuvolana ja opettajanhuoneena, on nyt meillä lapsen huoneena. Huoneessa on muistona neuvola-ajoilta luukku suoraan vessaan, ja se aiheuttaa tietty paljon hupia.
Vaikka oleskelu tässä rakennuksessa on ihan mielenkiintoista kaikessa väliaikaisuudessaan, niin odotamme kovasti pääsevämme Yläkoululle, josta tulee se oma paikka, joka remontoidaan ja sisustetaan pidemmällä tähtäimellä, vähitellen.No comments:

Post a Comment