Thursday, May 31, 2018

Lämpöpatterien ulosmarssi

Selviteltyämme lämmitysasiaa, päädyimme lopulta Yläkoulun kohdalla purkamaan vanhan vesikiertojärjestelmän. Putket menevät pääosin lattian alle vedettyinä, ja ne ovat todella vanhat ja jo käyttöikänsä päähän tulleet.

Rakennamme uuden vesikiertojärjestelmän myöhemmin pintavetoina toteutettuna, mutta alkuun aiomme päästä ilmalämpöpumpuilla ja puilla lämmittämällä.


Olemme päässeet siihen vaiheeseen että kaikki vedet on katkaistu, ja pääsemme purkamaan myös lämpöpatterit ikkunoiden alta. Olemme saaneet ikkunoiden kauniit, muotoillut puitteet esiin, nämä jäivät aiemmin kovalevykerrosten ja pattereiden taakse piiloon.

Vähitellen talo alkaa tuntumaan ja näyttämään ikäiseltään.

Emme kaipaa täydellisen funktionaalista kotia, vaan ennemminkin paikan jossa on tunnelmaa. Ei haittaa, vaikka joku nurkka menee vinoon, tai jos joutuu näkemään vaivaa lämmittämisessä. Tai jos on vähän viileä talvella, sitten lisätään peittoja ja villasukkia.
Tällä hetkellä asunto on kuin pommin jäljiltä, kun purettua jätettä tulee nopeammin kuin sitä ehtii lastaamaan jätelavalle. Pintoja on purettu vähän sieltä täältä, ei yhtä huonetta kerrallaan.

Ei malteta keskittyä yhteen kohtaan, kun pitää päästä näkemään vähän kaikkien pintojen alle. Ja miten upeat hirret sieltä paljastuukaan!

No comments:

Post a Comment