Tuesday, June 30, 2015

Loma tulee tarpeeseen

Nyt ei voi kuin huokaista syvään- nimittäin remontti ja muutto veivät kaikki voimat. Viimeiset päivät olemme asuneet ilman sähköä, keittiötä ja nettiä. Siitä blogihiljaisuus, vaikka eipä täällä vielä mitään kuvattavaa edes olekaan. Siitä todisteeksi muuta kuva kaaoksesta.

Nyt on aika tosiaan huokaista ja lähteä kesälomille, ja toivoa että koti valmistuu vaikka itsekseen sillä aikaa. Kivaa kesää, palataan parin viikon päästä!

Thursday, June 18, 2015

Menoja, osa II

Meidän on pitänyt jo jonkin aikaa tehdä kierros maakuntakirppiksille. Nyt kun satuimme ajamaan Tampereelle ja takaisin vuokrapakulla, oli hyvä tilaisuus kierrellä vähän kirpputoreja isompienkin löytöjen toivossa. Löydöt jäivät pienenlaisiksi, mutta kiertely oli mukavaa, pidin erityisesti Hämeenlinnan Hämeentien kirppiksestä.

Viikonloppu piti sisällään myös Sideways-festarointia, puistossa istumista ja kavereita. Mukava irtiotto ennen todellista remppaloppusuoraa.
Tuesday, June 16, 2015

Menoja, osa I

Viime viikonloppu ja tämä alkuviikko ovat pitäneet sisällään paljon menoa, kuten muun muassa kirppistelyä Brunossa, festarointia Sidewaysissa sekä kaksi reissua Tampereelle.

Tässä kuitenkin ensin kuvakavalkadia Brunosta. Sunnuntaina oli blogikirppis ja kuulemani mukaan jonoksi asti kävijöitä, mutta itse olin myymässä ja tekemässä löytöjä lauantaina jolloin oli vähän hiljaisempaa. Olen niin iloinen siitä että Valtterille saatiin viimein seuraaja. Soppakingin herkut ja DJ:n soittamat taustamusat kruunasivat kirppiskokemuksen, ja toivon mukaan vastaavaa toimintaa on aina jatkossakin tarjolla. Tästä paikasta tulee ehdottomasti kiireettömien viikonloppujeni vakiokäyntikohde, ja suosittelen muillekin!Wednesday, June 10, 2015

Löytöjä

Olen tehnyt viime aikoina aikamoisia löytöjä. Yksi jätelava ja yksi kotikirppis osoittautuivat varsinaisiksi aarrearkuiksi. Sen lisäksi olen jotenkin ajautunut koluamaan kirppiksiä ja netin palstoja. Toimintaani voisi kutsua jopa vanhojen tavaroiden pelastamiseksi, ainakin joidenkin tavaroiden kohdalla.

Haalin nimittäin valtavan pinon hyvin vanhoja vuodevaatteita, jotka haisevat todella vahvasti sikarilta. Ne ovat lisäksi melko tahraisia. Jonkun mielestä ehkä ällöttävää, mutta kun ne ovat niin kauniita! Onneksi etikassa liottaminen vei hajun pois, ja yritän vielä kokeilla jos joku tepsisi tahroihin. Jos ei mikään, säästän vain siistit kohdat upeine käsintehtyine reunapitseineen, ja keksin uusiokäyttöä. Ja olihan siellä joukossa aivan kelpoja tyynyliinoja, ja joitain virheettömiä lakanoita ja pussilakanoitakin.

Lakanoiden lisäksi vanhojen tavaroiden kokoelmaan on kertynyt nahkainen algerialainen matka-arkku, messinkinen tarjotin, wieniläistuoli, suurennuslasi, käsipeili, liinavaatekaappi, herätyskello, merikartta ja kiinalaisia kippoja. Sekä jätelavalta löytyneet Wirkkalan ja Oiva Toikan snapsilasit alkuperäisissä pakkauksissaan, pitsiverho ja vanha seinävalaisin.

Nahka-arkun sikarinhaju on kanssa melkoisen voimakas, ja siihen ajattelin kokeilla ruokasoodaa. Raportoin sitten myöhemmin onnistuiko hajun poisto kotikonstein.

Nyt suurin osa tavaroista odottaa uuden asunnon parvekkeella remontin valmistumista. En silti malta olla hypistelemättä niitä aina asunnolla käydessäni. Ei tästä kodista kuitenkaan mikään mummoparatiisi ole tulossa! Pitää vaan pitää huoli siitä että sisustus sisältää myös jotain modernia ja muutenkin täysin vastakohtaista :)

Tuesday, June 9, 2015

Juhlintaa ja aikatauluttelua

Meillä vietettiin 5-vuotissynttäreitä. Juhlat jakautuivat kahdelle eri päivälle ja kahteen eri kotiin. Juhlinta sujui mukavasti ja lapsilla oli selvästikin hauskaa.

Nyt kun juhlimiset on juhlittu, alkaakin toisenlaiset hommat nimittäin remontoiminen ihan todenteolla. Pienen remonttiaikataulumme mukaan seinien maalaaminen hoituu tällä viikolla, lattiat asentuvat ensi viikolla, ja keittiön vuoro on juhannuksen jälkeen. Ja sitten onkin jo muutto!


Thursday, June 4, 2015

Uutta uudessa asunnossa

Kävimme tänään vastaanottamassa odotetun pöytälevyn, joka tuotiin suoraan uudelle asunnolle. Samalla tulin räpsineeksi kuvia muistakin uusista asioista, joita on hankittu vartavasten uutta asuntoa varten. Löytyy mm. tuollainen "pikku projekti" peltikaapin muodossa. Jos jollain on tietoa värin (ja suuren määrän ruostetta) poistamiseen pellin pinnasta niin otan vinkkejä vastaan. Kaapin on tarkoitus tulla eteiseen kenkä- ja laukkukaapiksi, mutta ihan tuossa kunnossa kaappi ei siihen tarkoitukseen vielä käy. Ensin pitää selvittää, miten tuon vihreä-ruskean värityksen saisi kätevimmin neutraalimmaksi.

Keittiön laatat näyttävät livenä jopa todella paljon kauniimmilta kuin nettikaupan kuvassa. Odotan todella kovasti näkeväni keittiön valmiina. Paljon valkoista ja kunnon huomiolattia, pakko olla hyvä!

Iloksemme kylpyhuone oli miltei valmis- kylpyamme ja suihku sekä lämpöputket oli viimein asennettu paikoilleen. Putkiremontti siis valmistuu ajallaan. Tämän päiväinen toi aika valoisan fiiliksen remontin ja muuton onnistumisen suhteen.

Wednesday, June 3, 2015

Kaikki Brunoilemaan!

Pikkasen pitää taas mainostaa kundien kirppismeininkejä! Hyvältä nimittäin näyttää tuossa työpaikkani seinän takana, siellä on työmiehet olleet hommissa jo parisen viikkoa ja eipä tässä ole enää avajaisviikonloppuun aikaa kuin alle kaksi viikkoa. Itse varasin pöydän hyvissä ajoin avajaislauantaille, ja nyt jos kiirehtii niin on vielä mahdollista saada pöytä itselleen kyseiselle päivälle, joitain paikkoja on kuulemma vielä vapaana.

Kaikenlaista pikku ekstraakin avajaisviikonloppuna lienee luvassa, joten suosittelen kyllä ainakin vierailemaan jos ei itse aio vielä myymään heti.

Kirppiksellähän on nyt nettisivutkin joista voi varata pöydän kätevästi, nimittäin täällä: http://www.konepajanbruno.fi/


Tässä vielä lisätietoa projektista:


Arkkitehti Bruno Granholmin 1800-luvun lopussa piirtämä VR:n Pasilan konepaja oli aikoinaan Helsingin kolmanneksi suurin työnantaja. Työläisiä oli parhaimmillaan noin 2500. Alue on uinunut rauhassa vuosikymmeniä, mutta ei uinu enää. Konepajan Brunon perustajat, valokuvaajat Ilkka Hietala ja Jakke Nikkarinen ovat olleet alueella töissä yli 15 vuotta ja halusivat avata upean teollisuusmiljöön koko kaupungille.

VR:n Pasilan konepajalta loppui varsinainen konepajatoiminta 1990-luvun puolivälissä. 2000-luvun alussa alueella aloitti toimintansa joitakin kymmeniä pienyrityksiä. Koska alueelle ei saatu pitempiaikaisia vuokrasopimuksia, suuri osa yrittäjistä on hakeutunut muihin tiloihin ja konepaja on saanut rappeutua rauhassa.

Noin vuosi sitten Ilkka Hietala ja Jakke Nikkarinen seurasivat erään yrityksen poismuuttoa ja miettivät, että alue pitäisi avata kaikille.  Syntyi idea kirpputorista jonka nimi tuli luontevasti alueen arkkitehdiltä.

Lupien hakuprosessi kesti noin vuoden. Rakennuslupa saatiin toukokuun puolessa välissä jolloin myös remontti alkoi.

Avajaiset 13.6.2015!
Konepajan Brunosta tulee Helsingin suurin säännöllinen perinteinen sisäkirppis, pöytäpaikkoja on 175, paikan vuokra on 35,00/päivä, sisältää pöydän ja rekin. Bruno on avoinna aluksi lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.00-16.00. Myös kahvila on suunnitteilla.

Konepajan Brunoa voi vuokrata myös muihin tilaisuuksiin kuten konsertit ja muut kulttuuritapahtumat, seminaarit, messut, yritysjuhlat etc.
Konepajan Brunon perustajien mielestä tärkeintä kuitenkin on, että pitkään uinuneesta, huikean kauniista konepaja-alueesta tulee koko kaupungin uusi olohuone.

Monday, June 1, 2015

Remontin päättymistä odotellessa

Elämme viimeisiä viikkoja ennen putkiremontin päättymistä. Pientä hommaa olemme viikonloppuisin ja iltaisin tehneet asunnolla, joka on päivisin putkiremonttimiesten työmaa. Hiljattain revimme vanhat pinttyneet kaapit pois eteisestä ja makuuhuoneesta (tavallaan harmi, nuo tiikkipäällysteiset kaapit oli ihan kotimaista puusepäntyötä 60-luvulta). Tämä viikonloppu kului seinien tasoittamisen merkeissä. Seuraavaksi vuorossa olisi seinien maalaus, ja sitten parin viikon päästä lattian ja keittiön vuoro. Sitten päästään muuttamaan!

Koska meillä on kova kiire muuttaa, jää pienempi hienosäätö tehtäväksi muuton jälkeen. Tapetoinnit, oven karmien ja patterien maalaamiset ym tapahtuu vasta sitten, eli koti ei tosiaankaan ole valmis heti muutettuamme. 

Muutakin kuin remppajuttuja olemme ehtineet tehdä. Kaunis kesäinen viikonloppu sisälsi remontoinnin lisäksi muun muassa kirppistelyä ja Seurasaaren retken.