Thursday, August 6, 2015

Vihreät näkymät

Viimeksi Herttoniemessä asuessa aukeni ikkunoista melko vehreät näkymät. Täällä Lehtisaaressa vasta vihreää onkin, ja vaikka kaupunkielämässä on oma viehätyksensä, niin täytyy kyllä myöntää että olen melkoisen in lööv just nyt tähän asuinympäristöön. Krunassa ei ollut mitään yksityisyyttä siinä mielessä, että vastapäisen naapurin kotiin näkyi aivan suoraan, ja naapuritkin näkivät meille varmasti ihan yhtä hyvin. Jossain vaiheessa sitä vain oppi olemaan kiinnittämättä huomiota koko asiaan. Täällä ei tarvitse, sillä kun katsoo ulos, ei näe muuta kuin puita.

Ikkunoita tässä uudessa asunnossa on yllättävän paljon. Huomaan jopa saavuttaneeni tähänastisen ennätyksen kodin ikkunamäärässä. Meillä on 8 ikkunaa. Nuorempana vuokrayksiöissä tai ehkä jopa kaksioissa asuessa oli ihanaa, jos yhden ikkunan sijaan oli jopa kaksi. Olen usein valinnut kotini sen mukaan, kuinka valoisia ne ovat, enkä voisi kuvitella asuvani esim kellarikerrokseen rakennetussa asunnossa. Tukahtuisin.

Tämä uusi koti elää erilaisissa valomaailmoissa. Aamuisin valo tulvii parvekkeen ja olohuoneen ikkunoista sisään. Iltaisin keittiön täplittää lämminsävyinen laskevan auringon valo. Vain iso eteinen on yleensä hämärä.

Voisin kirjoittaa ihan oman postauksen siitä, millaista on asua keräilijän kanssa, mutta tyydyn rajailemaan kuvia kodista siten, etteivät kaikki kirjat, dvd:t, levyt ym vailla säilytyspaikkaa näy ihan keskellä kuvia. Edistystä kodin laiton suhteen on taas tapahtunut, mutta olemme niin monta säilytyskalustetta vailla edelleen, ettei täysipainoinen kuvaaminen kotona vielä onnistu (kaikki on niin kesken!). Pahoittelut siis sotkuisista huoneista kuvissa. Ehkä joku päivä tulee valmista.


No comments: