Wednesday, August 12, 2015

mökkiterkkuja!

Eka arkiviikko käynnistyi hiljaisehkosti töiden suhteen joten vietimme vielä pidennetyn viikonlopun mökkimaisemissa. Valokuvaajan hommissa töiden määrä on tiiviisti kytköksissä asiakkaiden tekemisiin, ja heinäkuun lisäksi elokuun alku vaikuttaa olevan vielä hyvin vahvasti lomakautta. Mikäs siinä sitten muuta kuin lomailla itsekin. Pidän kovasti valokuvaajan työn vapaudesta- siitä ettei töitä tarvitse paiskia joka päivä 8-16. Varjopuolena tuolle on taloudellinen epävarmuus, tai ainakin tulojen vaihtelevuus. Onneksi keikkaa on kuitenkin riittänyt ihan mukavasti vaikka elämmekin taantuman aikaa.

Mökkireissulla palasimme perusasioihin eli ruoan hankkimiseen luonnosta. Ongimme ahvenia ja teimme niistä ruokaa. Olen harrastanut moista toimintaa viimeksi ollessani itse lapsi, ja niin pojalleni kuin minulle onkiminen oli melko jännää. Tuntui brutaalilta katkoa kastematoja ja nähdä kalojen kuolevan ja menettävän sisälmyksensä toimestamme. Onhan silti eettisempää "metsästää" ruoka itse kuin ostaa se tehotuotettuna kaupasta. Punaista lihaa en ole syönyt sitten lukioaikojen. Kala ja kana ovat palanneet ruokavaliooni joitain vuosia sitten mutta pidän broilerin syömistä erityisen epäeettisenä. Kunpa aina osaisi elää aatteidensa mukaisesti.

Voi olla ettei minusta kuitenkaan kalastajaa tule vaan ostan kalani kaupan tiskiltä jatkossakin. Olipa kuitenkin hyvä muistutus ruoan alkuperästä ja samalla oppitunti kaupunkilaislapselleni. 

Mökkirannassa asuu sorsaemo kolmen poikasensa kanssa. Sorsat ovat miltei kesyyntyneet, ne ilmestyvät paikalle kun kuulevat äänemme ja syövät leivänmuruja kädestä. Lapsen kannalta mukavaa päästä mökillä lähemmäs luontoa kuin kaupungissa on mahdollista. Olemme tutkineet muurahaisten tekemisiä, ihmetelleet mitä milläkin pellolla kasvaa ja syöneet metsämansikoita pihalta. 

Kodin viimeiset remontoinnit ja sisustelu ovat jääneet muun tekemisen jalkoihin, sillä koko kesä meni melkein muissa maisemissa kuin kotona. Tästä alkaakin se varsinainen arki taas ja aikaa kotona oleilemiseen ja muuhun puuhaan on taas enemmän!


No comments: