Thursday, July 23, 2015

Vanhan peltikaapin makeover

Ostimme vähän ennen muuttoa vanhan, todella ruosteisen ja lommoisen peltikaapin. Kaappia oli säilytetty ilmeisesti jossain ulkovajassa sillä se sisälsi monenlaista pientä elämän merkkiä kuten muunmuassa parin ampiaispesän jäänteet.

Yritin googlata tietoa siitä miten monimutkaista ruosteen poistaminen on, ja tuloksissa tuntuivat vuorottelevan ruosteen hiominen laikalla tai syövyttäminen hapolla. Kumpikin keino vaikutti hankalalta ja päädyimme omin päin siihen että hiomme ruosteet käsin pois. Rautakaupassa neuvottiin käyttämään hyvin hienoa hiomapaperia metallipinnalle.

Tässä kunnostamisprosessin vaiheet:
1. Kaapin kunnollinen puhdistaminen ja ruosteisten kohtien hiominen hienolla hiomapaperilla. Hiominen sujui yllättävän vaivattomasti, ei ollut mikään viikkojen urakka vaan ruoste lähti ja pinta silisi nopeasti kevyellä hiomisella.
2. Pohjan maalaaminen ruosteenestomaalilla, vuorokauden kuivuminen.
3. Maalaaminen halutulla värillä.

Oioimme pahimmat lommot vasaralla ja irrotimme lukot jokaisesta kaapinovesta, jotta lopputulos näyttäisi yhtenäisemmältä.

Maalin sävyyn en ole tyytyväinen, tästä tuli liian armeijanvihreän sävyinen - mutta nyt kun pohjatyö on tehty, on aikaa miettiä kaapin väri uudelleen ja sipaista sitten uusi maalikerros pintaan. Ehkäpä vaikka jokin Annie Sloanin kalkkimaaleista?

Projektin myötä opin jälleen että ei kannata kavahtaa huonossakaan kunnossa olevaa esinettä, sillä aina löytyy joku keino kunnostamiseen!
7 comments:

Nalle said...

Upea kaappi! Nuo numerot tuossa alkuperäisessä vielä hauska lisä.

Johanna - Photo Diaries said...

Juu, harmi ettei numeroita voinut säästää, oisin tykännyt!

Laura // Kaksin kaksiossa said...

Upea kaappi! Varmasti myös todella tilava :)

Johanna - Photo Diaries said...

Laura, kaappi onkin siitä kätevä että sinne mahtuu melkein kaikki kengät, laukut, kassit ja urheilukamat. On siis tosiaan tilava!

Tanja Lehtinen said...

Siitä tuli tosi komea!!
Ja on teillä kaunis uusi koti!!

Johanna - Photo Diaries said...

Kiitos Tanja :)

Anonymous said...

Hei! Tästä postauksesta on jo pitkä aika mutta ajattelin itse tehdä vastaavaa projektia ja mietin sopivaa pintamaalia... Minkälaista maalia käytitte ja onko pysynyt? Oliko tavallinen kalustemaali vai olisiko kalkkimaali hyvä? Minulla ensimmäinen projekti joten ajattelin kysäistä vähän apua kun törmäsin blogiisi:)