Tuesday, July 21, 2015

Satumainen majapaikka

Edellisen Toscanan kuvakokoelman lisäksi halusin tehdä ihan oman postauksen tästä huikeasta majapaikasta Firenzuolan vuoristossa. Airbnb:stä löytyvä vanha pappila kuulosti jo alkuun mielenkiintoiselta ja sai meidät buukkaamaan sieltä majoituksen 3 yöksi. Paikan päällä selvisi että paikka ei ole ainoastaan mielenkiintoinen vaan aivan satumainen.

Lapo ja Giulia asuttavat 1600-luvulla rakennettua pappilaa. He ovat itse korjailleet rakennuksia joissa on kirkollisen toiminnan lisäksi aikoinaan pidetty myös koulua. Meidän makuuhuoneemme sijaitsi aikoinaan talossa asuneen opettajattaren vintillä. Alakerrassa on keittiö, kylpyhuone ja entinen luokkahuone, nykyisellään olohuone. Ovi vie kirkkosaliin, jossa on vielä kaikki vanha, uskonnollinen rekvisiitta paikallaan.

Sen tiesimme etukäteen, että tilalta löytyy aaseja, hevonen, kanoja ja koiria. Bambin vauva, "Mimi", oli yllätys. Giulia oli löytänyt kauriinpoikasen metsästä, se oli ilmeisesti emon hylkäämänä yksin. Nyt se oli löytänyt uuden kodin heidän luotaan, leikki ihmislasten kanssa ja kipitti honteloilla jaloillaan iltaisin sisälle taloon kuten muutkin. Mimiä ruokittiin tuttipullosta maidolla, ja se vaikutti oikein onnelliselta ja leikkisältä.

Lapo ja Giulua kasvattavat myös mehiläisiä, joita talon liepeillä riittikin, sillä niiden pesät olivat aivan lähistöllä. Ötökkäkammoinen kaupunkilainenkin tottui vähitellen oleilemaan luonnon keskellä, saatuaan ensin muutamat sätkyt ympärillä pörräävistä jättimäisistä mehiläisistä ja silloin tällöin ohi lentävistä valtavista koppakuoriaisista, juonikkaan näköisistä vihreäsilmäisistä ampiaisista ja vinttihuoneen kattoparruja äänekkäästi rouskuttavasta kuoriaisesta. Mikä olikaan sitten enää parempaa kuin nauttia illallisesta pihalla katsellen auringonlaskua ja upeita maisemia, ja pian hämärän laskettua ihastella satojen tulikärpästen showta ympärillään.

Tämä on Toscanan matkaajille ehdottoman suositeltava pysähdyspaikka, ja löytyy tästä linkistä: Firenzuola, old rectory.

No comments: