Wednesday, June 10, 2015

Löytöjä

Olen tehnyt viime aikoina aikamoisia löytöjä. Yksi jätelava ja yksi kotikirppis osoittautuivat varsinaisiksi aarrearkuiksi. Sen lisäksi olen jotenkin ajautunut koluamaan kirppiksiä ja netin palstoja. Toimintaani voisi kutsua jopa vanhojen tavaroiden pelastamiseksi, ainakin joidenkin tavaroiden kohdalla.

Haalin nimittäin valtavan pinon hyvin vanhoja vuodevaatteita, jotka haisevat todella vahvasti sikarilta. Ne ovat lisäksi melko tahraisia. Jonkun mielestä ehkä ällöttävää, mutta kun ne ovat niin kauniita! Onneksi etikassa liottaminen vei hajun pois, ja yritän vielä kokeilla jos joku tepsisi tahroihin. Jos ei mikään, säästän vain siistit kohdat upeine käsintehtyine reunapitseineen, ja keksin uusiokäyttöä. Ja olihan siellä joukossa aivan kelpoja tyynyliinoja, ja joitain virheettömiä lakanoita ja pussilakanoitakin.

Lakanoiden lisäksi vanhojen tavaroiden kokoelmaan on kertynyt nahkainen algerialainen matka-arkku, messinkinen tarjotin, wieniläistuoli, suurennuslasi, käsipeili, liinavaatekaappi, herätyskello, merikartta ja kiinalaisia kippoja. Sekä jätelavalta löytyneet Wirkkalan ja Oiva Toikan snapsilasit alkuperäisissä pakkauksissaan, pitsiverho ja vanha seinävalaisin.

Nahka-arkun sikarinhaju on kanssa melkoisen voimakas, ja siihen ajattelin kokeilla ruokasoodaa. Raportoin sitten myöhemmin onnistuiko hajun poisto kotikonstein.

Nyt suurin osa tavaroista odottaa uuden asunnon parvekkeella remontin valmistumista. En silti malta olla hypistelemättä niitä aina asunnolla käydessäni. Ei tästä kodista kuitenkaan mikään mummoparatiisi ole tulossa! Pitää vaan pitää huoli siitä että sisustus sisältää myös jotain modernia ja muutenkin täysin vastakohtaista :)

2 comments:

MS Ordinary said...

Mitä löytöjä oletkaan tehnyt! Kelpaisi miullekin, eritoten tuo merikartta vaikka meillä on jo kaksi sellaista. Kiva muutenkin tämä siun blogi ja teidän koti, taidan jäädä lukijaksi :)

Johanna - Photo Diaries said...

Tuo merikartta on aivan mainio, ja muutenkin kävi hyvä tuuri kun tein nämä löydöt! Tervetuloa lukijaksi :)