Wednesday, June 3, 2015

Kaikki Brunoilemaan!

Pikkasen pitää taas mainostaa kundien kirppismeininkejä! Hyvältä nimittäin näyttää tuossa työpaikkani seinän takana, siellä on työmiehet olleet hommissa jo parisen viikkoa ja eipä tässä ole enää avajaisviikonloppuun aikaa kuin alle kaksi viikkoa. Itse varasin pöydän hyvissä ajoin avajaislauantaille, ja nyt jos kiirehtii niin on vielä mahdollista saada pöytä itselleen kyseiselle päivälle, joitain paikkoja on kuulemma vielä vapaana.

Kaikenlaista pikku ekstraakin avajaisviikonloppuna lienee luvassa, joten suosittelen kyllä ainakin vierailemaan jos ei itse aio vielä myymään heti.

Kirppiksellähän on nyt nettisivutkin joista voi varata pöydän kätevästi, nimittäin täällä: http://www.konepajanbruno.fi/


Tässä vielä lisätietoa projektista:


Arkkitehti Bruno Granholmin 1800-luvun lopussa piirtämä VR:n Pasilan konepaja oli aikoinaan Helsingin kolmanneksi suurin työnantaja. Työläisiä oli parhaimmillaan noin 2500. Alue on uinunut rauhassa vuosikymmeniä, mutta ei uinu enää. Konepajan Brunon perustajat, valokuvaajat Ilkka Hietala ja Jakke Nikkarinen ovat olleet alueella töissä yli 15 vuotta ja halusivat avata upean teollisuusmiljöön koko kaupungille.

VR:n Pasilan konepajalta loppui varsinainen konepajatoiminta 1990-luvun puolivälissä. 2000-luvun alussa alueella aloitti toimintansa joitakin kymmeniä pienyrityksiä. Koska alueelle ei saatu pitempiaikaisia vuokrasopimuksia, suuri osa yrittäjistä on hakeutunut muihin tiloihin ja konepaja on saanut rappeutua rauhassa.

Noin vuosi sitten Ilkka Hietala ja Jakke Nikkarinen seurasivat erään yrityksen poismuuttoa ja miettivät, että alue pitäisi avata kaikille.  Syntyi idea kirpputorista jonka nimi tuli luontevasti alueen arkkitehdiltä.

Lupien hakuprosessi kesti noin vuoden. Rakennuslupa saatiin toukokuun puolessa välissä jolloin myös remontti alkoi.

Avajaiset 13.6.2015!
Konepajan Brunosta tulee Helsingin suurin säännöllinen perinteinen sisäkirppis, pöytäpaikkoja on 175, paikan vuokra on 35,00/päivä, sisältää pöydän ja rekin. Bruno on avoinna aluksi lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.00-16.00. Myös kahvila on suunnitteilla.

Konepajan Brunoa voi vuokrata myös muihin tilaisuuksiin kuten konsertit ja muut kulttuuritapahtumat, seminaarit, messut, yritysjuhlat etc.
Konepajan Brunon perustajien mielestä tärkeintä kuitenkin on, että pitkään uinuneesta, huikean kauniista konepaja-alueesta tulee koko kaupungin uusi olohuone.

No comments: