Tuesday, April 28, 2015

Lattiajuttuja

Yksi asia mikä on pitänyt päättää viime aikoina, on uuden kodin lattia. Vaihtoehtoja on olemassa paljon, joten ihan yksinkertainen homma tuo ei ole ollut. Muutaman suunnitelmanmuutoksen kautta pääsimme päätökseen, joka vaikuttaa nyt ihan selkeältä.

Ihan ensin pohdimme lattiaksi jotain vähän retrompaa: mosaiikkiparkettia tai kalanruotoa. Kalanruoto oli lopulta jo ihan varma valinta, kunnes menimme katsomaan lattioita livenä. Paradorin kalanruoto oli ainoa kyseeseen käyvä, sillä sen saa asennettua kelluvana. Budjettimme ei salli perinteisin menetelmin kiinnitettävää kalanruotoparkettia. Valitettavasti valitsemamme lattia oli niin käsitellyn oloista puuta että vaikutti livenä melkein muoviselta, ja muutenkin melkoisen paljon vaisumman näköinen kuin kuvissa. Asia oli heti selvä, ei tätä meille. Mosaiikkiparketti jäi kanssa jo alkuun pois kuvioista sillä sellaisen asentaminen olisi ollut hintavaa.

Seuraavaksi ajatuksissa oli peittomaalattu valkoinen lattia. Olen maalannut kaikissa edellisissä asunnoissani lattiat betoluxilla ja huomannut miten valkoinen, kiiltävä lattia avartaa tilaa. Toisaalta olisi kiva saada tällä kertaa jotain muuta.

Lattianäytteiden aktiivinen livenä hiplaaminen auttoi ja yhtäkkiä suosikiksi nousi Parlan Select saarni Soprano-parketti. Se on hyvin vaalea mutta ei kuitenkaan ihan valkoinen. Puun tuntu on olemassa ja näkyykin. Totesimme että tämä puunsävy ei tule riitelemään minkään huonekalujemme kanssa, paitsi huonokuntoisen, tiikkipäällysteisen eteisen kaapiston kanssa, jonka voi hyvinkin maalata.

Olen vähän jopa innoissani tästä. Vaalea lattia joka avartaa tilaa, mutta jossa on olemassa se materiaalin tuntu.


No comments: