Sunday, January 5, 2014

Intia III (ihmiset)

Intiassa niin parasta on elämäniloiset, ystävälliset ihmiset. Intialaiset ovat kuvattavana mielellään (sen lisäksi että kuvasivat meitä kummallisen näköisiä valkonaamoja mielellään. Etenkin Aaron joutui päivittäin jonkun syliin kuvanottoa varten. Joskus jopa tuntui siltä, että me ollaan ne maan kiinnostavimmat nähtävyydet).

Intialaiset ovat avoimia, ja hyvin kiinnostuneita vieraita ihmisiä kohtaan. Edellisellä Intian käynnillä viitisen vuotta sitten saimme vastata kaikille uteliaille mm uskonasioihin liittyviin kysymyksiin. Nyt vei pieni blondi poika sen verran huomion että kysymykset liittyivät yleensä häneen. Suomalaisen mentaliteetin omaavalle se oli jopa pieni helpotus, eihän uskon asioista kuulu höpistä ensitapaamisella. Ja Intiassa kun uskonnot on niin iso juttu, niin uskonnottomana ihmisenä keskustelu aiheesta tyssää pikaiseen.

Köyhyys näkyy etenkin isommissa kaupungeissa ja varallisuuserot asukkaiden kesken on huomattavia ja silmäänpistäviä. Bandran trendikäs kaupunginosa ja yksi maailman suurimmista slummialueista, Dharavi, sijaitsevat ihan vierekkäin. Köyhimmät asuvat kaduilla ja rikkaimmilla on varaa käydä ravintoloissa joiden hintataso on lähelle Suomen hintatasoa.

Päällimmäisenä metelin, suitsukkeiden tuoksun, saasteiden, hälyn, tungoksen ja värikylläisyyden ylle kohoavat aurinkoiset hymyt ja avuliaisuus.

3 comments:

Katja - Tässä ja Nyt said...

Ihania hymyjä <3

Niina said...

Mahtavia ja inspiroivia kuvia!

Souliina S said...

Todella upeita kuvia ja mitkä värit!