Saturday, January 4, 2014

Intia II (herkut)

Banaaneja! Niiltä ei voi välttyä Intian käynnillä. Eri värisiä ja kokoisia banaaneja, makeita ja tuoreita. Minikokoisessa banaanissa oli raatimme mielestä jopa sitruksinen maku. Banaaneja eri formaateissa. Banaanisipsit ovat suolaisen makeita ja hurjan hyviä kun makuun tottuu. 

Hedelmä- ja vihanneskojuja on joka nurkan takana. Mielettömiä makuelämyksiä pienellä rahalla. Turistin kannattaa jättää valmiiksi viipaloidut, herkullisen näköiset hedelmälohkot ostamatta ja ostaa sen sijaan hedelmiä jotka voi kuoria (tai pestä itse pullovedellä).
Chiliä! Tuliseen ruokaan tottuminen vie hetken. Jo aamupalalla syödään riisileipää ja tulista kastiketta sekä ylisokeroitua mehua, teetä tai kahvia. Tulisuutta löytyy yllättävistäkin ruoista kuten pizzasta tai munakkaasta. Kaikki on tulista, melkein jopa juomatkin. Oma suosikkini Intialaisessa keittiössä on paneer butter masala eli juustonpaloja kermaisessa maustekastikkeessa. Tämä tietenkin nautittuna ghee-riisin ja naan-leivän kanssa.


Pähkinöitä, nam! Cashewpähkinöitä puissa kypsymässä, herkullisia pähkinä-hunaja-maustelevyjä välipalana.Ja oma intialainen suosikkini eli Lassi-juoma. Pidän lassista eniten ihan sellaisenaan ja nimenomaan makeana versiona. Mangolla maustettu lassikin on herkkua. Lassi sopii välipalaksi tai ruokajuomaksi. Täytyy kokeilla lassia joku päivä kotona kun kaukokaipuu iskee. Tässä yksi ohje lassin tekoon. No comments: