Sunday, July 28, 2013

Brita Sweden

Tilaamani Brita Swedenin matto on saapunut. Valitsin keltakuvioisen "Anna"-maton. Vallila Interiorin räsymatto jäi vielä parvekkeelle tämän uuden kaveriksi. Partsi kaipaa vielä sisustelua mutta elementit alkavat olemaan viimeinkin kohdallaan!

Saturday, July 27, 2013

Keittiössä kameran kanssa

En ole yleensä kuvaillut keittiötä blogiin. Se ei ole mikään upein keittiö mitä voi kuvitella. Kaapin ovet ovat.. noh, rumat, mutta ei olla silti ryhdytty remppaamaan. Olen lähinnä tuunaillut ja viihdyn nykyään jo itse siellä, vaikka silti valitsisin toisenlaisen keittiön jos olisi mistä valita.

Keittiössä on mustavalkovoittoista kuten muuallakin asunnossa (vaikka viime aikoina kotiin on hiipinyt vähän väriäkin!).

Liitutaulumaalilla maalattu seinä ja shakkiruutuinen laattalattia tuovat tilaan eniten särmää. Loput on pieniä yksityiskohtia, kuten muunmuassa saumatussilla maalatut kaakelien välit ja kaikki kirppareilta keräillyt kipot ja kupot sekä tietenkin jääkaapin päällä kättään heiluttava onnenkissa.

Unelmieni keittiö olisi sekin mustavalkoinen mutta vähemmän mummolatyyliä, enemmän korkeakiiltoa. Ei mitään saarekkeita, vaan kaikki oleellinen yhdellä seinällä siten, että keittiö on samaa tilaa ruokailutilan ja olohuoneen kanssa.

Sunday, July 14, 2013

Sohvasurffaajat kylässä

Sain viime viikolla kunnian majoittaa kotiimme herttaisen pariskunnan Valkovenäjältä. Sohvasurffaaminen on minulle tuttu konsepti aikaisemmilta vuosilta koska olen majoittanut ja myös itse majoittunut sen kautta, mutta lapsen syntymän jälkeen vieraiden ottaminen on jäänyt. Nyt taas innostuin asiasta ja päätin kokeilla. Ja niin mukavaa ja avartavaa oli taas! Olin itse päivät töissä ja vieraat kiertelivät sen aikaa itsekseen kaupungilla. Iltaisin lähdin näyttämään Helsingin nähtävyyksiä, kuten puistokirppistä ja Kaurismäkien elokuvista kiinnostuneiden suosikkikohdetta Corona-baaria. Sain tutustua Valko-venäjän poliittiseen tilanteeseen ja kuulla millaista elämä ko maassa on.

Viime viikolla Aaron oli maalla ja olin kotona itsekseni joten kokemusta lapsen kanssa majoittamisesta ei minulla ole.

Vieraat olivat vieraanani kolme yötä, jonka jälkeen jatkoivat matkaa kohti Pietaria.

Ihmiset aina kysyvät, että onko turvallista ottaa kotiinsa tuntemattomia ihmisiä. Toki elämässä on kaikessa riskinsä, mutta sanoisinpa tuohon silti että on turvallista. Majoitusta kysyvän profiilia ja henkilön lähettämää viestiä tutkiessa osaa jo aika pitkälle arvioida millainen ihminen on kyseessä. Ja aina sitten livenä tavatessa voi päätellä luottaako toiseen niin, että esim antaa vieraalle oman avaimen käyttöön siksi ajaksi kun hän on vieraana. Omaan profiiliin voi määritellä musiikki- kirjallisuus- ja leffamakunsa sekä sen, minkä tyylisiä ihmisiä haluaisi majoittaa.

Itselläni on systeemistä vain hyviä kokemuksia, ja monta ihanaa ihmistä olen sen kautta tavannut. Joten suosittelen niille jotka eivät ole kokeilleet!


Monet surffaajat tuovat mukanaan pieniä tuliaisia. Olin aivan otettu Lenan tuomista korviksista, jotka hän oli tehnyt itse. Vieraat olivat myös osanneet arvata että innostun Venäläisten keksi- ja suklaapakkausten retrosta tyylistä. Miten hauskaa!


Onko muilla kokemuksia sohvasurffaajista?

Saturday, July 13, 2013

Parvekkeella

Kesä on jo pitkällä mutta alan päästä vasta vauhtiin parvekkeen laittamisen kanssa. Nyt projekti on edennyt jo siihen pisteeseen että parvekkeelle voi istua viihtymään ja syömään aamupalaa. 

Klikkailin ostoskoriin tänään Brita Swedenin maton, jollaisia olen ihaillut jo pitkään, mutta vasta nyt oli hyvä syy hankkia sellainen. Se tulee parvekkeelle, ja aikomuksena on hankkia myös jotkut kivat parvekelaatat (joiden tarjontaan en ole edes ehtinyt perehtyä vielä ollenkaan- ja tämän projektin pikaisuutta epäilen- menee aivan varmasti ensi kesään).

Pöytäliinana toimiva kangas on Kallion puistokirppikseltä 5 eurolla. Huomaan innostuvani nykyään itämaiseen vivahtavista kuoseista. Niitä saattaa hiipiä sisustukseenkin syksyn mittaan- kenties?


Thursday, July 11, 2013

Kuvioita, pintoja, kuoseja

Kuten ehkä huomata saattaa, on blogini banneri muuttunut. Samassa hengessä räpsin puhelimellani muutamat kuvat (kuvanlaatu onkin sen mukaista) kun huomasin kivoja sattumanvaraisia kuosiyhdistelmiä ja kuvioita kotona. Röstrandin lautaset oli ilahduttava alelöytö (kiitos vaan anopille :).
Tuesday, July 9, 2013

Ihana Kreikka

Lomaviikko hujahti Kreikan lämmössä paikallisia herkkuja nauttien, fillaroiden ja vedessä pulikoiden. Kun on vain viikko lomaa, täytyy valita takuuvarma matkakohde jossa pääsee lomafiiliksiin. Kreetalla on aina yhtä mukava käydä.