Friday, September 27, 2013

Lisää Lontoon kujeita


Päätin iskeä loput Lontoon kuvat yhteen postaukseen, tiedossa siis sekalainen selostus erilaisista matkalla inspiroineista asioista kuten satunnainen shoppailu, moderni taide ja ruoka. 

Anthropologien myymälä innoitti sisustukseltaan sen verran että kaivoin kameran laukusta ja otin kuvia. En ostanut mitään sillä kaupan tarjonta on tyyliltään liian värikylläinen omaa makuuni, mutta matkalaukut ja kattoon ripustetut taulut olivat sympaattisia. Vastaavanlaisia elementtejä on näkynyt kotien sisustuksissa viime aikoina mutta nämä toimivat niin kivasti myös myymäläsisustuksessa. Valtava viherkasvien peittämä seinä oli myös vaikuttava, ja myymälän ikkunan maalatut pahvimukit oli hauska idea.

Kensingtonin seutuvilla ihailin hienoja näyteikkunoita mutten tohtinut astua sisään kalliisiin liikkeisiin kuluneissa ja sateessa vettyneissä tennareissani.


Itä-Lontoon puolelta löytyy hipsteriystävälliset shoppailuseudut, paljon nuorten suunnittelijoiden ja pienempien merkkien kauppoja.Tate Modern on paikka jossa käyn aina Lontoossa ollessani. Se on melkeinpä jo syy itsessään vierailla säännöllisesti kaupungissa. Nyt museo on osittain remontissa mutta näyttelysalien osalta ennallaan joten se ei juuri käyntiä haitannut. Ja täytyy sitten taas pian mennä uudestaan katsomaan uusittuja tiloja!

Rakastan museoiden myymälöitä jotka ovat yleensä täynnään mielenkiintoista, oivaltavaa sälää ja tyylikkäitä kirjoja. Tate Modernin museomyymälä on ihan oma juttunsa, siellä saa kulumaan tovin ihmetellessä kaupan tarjontaa. Täällä on hyvät valikoimat lasten kirjoja ja muutenkin lapsille suunnattua tavaraa. Tuliaiset ostinkin täältä ja ne vaikuttivat olevan hyvinkin mieleiset.Jos olisi ollut ne pari päivää lisää, olisin käynyt ehdottomasti ainakin British Museumissa hämmästelemässä vaikuttavaa Egypti-osiota. Lontoossa on paljon kiinnostavia museoita, joita kolusin paljon kaupungissa asuessani, ja suurimpaan osaan museoista on ilmainen sisäänpääsy. Museot ovat vaan niin massiivisia, ettei yksi käyntikerta välttämättä riitä kerralla kaiken näkemiseen.Yksi ravintolasuositus vielä! Hotellin vieressä sattui olemaan niin kiva ja hyvä ravintola että käytiin siellä kahdesti. Paikan nimi on Wild Wood ja se sijaitsee länsi-Lontoossa, Gloucester roadilla. Ravintola tarjoaa niin maan parasta lämmintä brownieta minttujäätelöllä, että söin saman jälkiruoan kummallakin käyntikerralla. Pizza oli kanssa todella suositeltavaa. Sisustukseltaan paikka oli kiva yhdistelmä vanhaa ja modernia sekä skandinaavista tyyliä rouheine puupintoineen. Edulliset hinnat kruunasivat käynnin.


Lontoon raportti päättyy tähän. Näillä näkymin seuraava matkani suuntautuu Intiaan joten matkapostauksia on tiedossa lisää vuoden lopulla!

No comments: