Wednesday, September 25, 2013

Lauantai itä-Lontoossa

Lauantai on hyvä päivä itäisen Lontoon kiertelylle. Spitalfield Market on auki läpi viikon mutta Saturday style market tyylittää lontoolaisia vain lauantaisin. Tänne pääsee parhaiten ajelemalla maanalaista Liverpool Street Stationin asemalle ja kävelemällä parin korttelin verran kohti Bricklanea. Matkalla ohittaa luultavasti Lontoon aikaisen työpaikkani eli valokuvaliike Snappy Snapsin.

Erilaisia markkinoita, ruokakojuja, vaatekauppoja, kahviloita, baareja, outlet-myymälöitä ja vintage-liikkeitä riittää tuntikausien laahustamiseen kun kiertelee paikkoja rauhassa, pysähtyen välillä syömään tai juomaan.


Spitalfields Market on suosikkini. Toinen kiva on tietty Portobello Road market ja Notting Hillin alue, mutta itä-Lontoo voittaa silti kiehtovuudellaan. Alue kehittyy ja muotoutuu sekä laajenee kokoajan. Aiemmin jopa vaarallinen seutu on muuttunut trendikkääksi hipsterien territorioksi jossa joka nurkan takaa löytyy jotain uutta ja yllättävää. Ja tämä positiivisessa mielessä, sillä alueessa on silti vielä särmää.
Yksi kiva kahvila jossa huilata matkan varrella on Cafe 1001 Bricklanen kupeessa. Allaolevassa kuvassa poseeraan juuri ennen kahvilakäyntiä ostettu ja heti käyttöön otettu uusi nahkarotsi ylläni. Jotta päästään rönsyilemään kunnolla niin voin kertoa suunnitelleeni nahkatakin ostamista Allsaintsilta, mutta heidän takkinsa eivät näyttäneet yhtä hyviltä livenä kuin kuvissa. Ja tämä kivan harmaansininen yksilö löytyi sitten Hobbsilta joka taas löytyi Spitalfield Marketin kupeesta. 

Uusia tyylitoreja syntyy tälle alueelle kuin sieniä sateella. Backyard market oli itselleni uusi juttu. Siellä kannattaa vierailla itse paikan takia sillä sisätiloissa on jänniä, sokkeloisia myyntikojuja täynnä vintagea ja mielenkiintoista taidetta.Shoreditch- Hoxton alueelta löytyy niin värikästä katutaidetta kuin pieniä gallerioita sekä persoonallisia vaateputiikkeja.

Hoxtonissa viimeistään kannattaa jo valkata joku kiva baari ja istua alas lepuuttamaan päivän rasituksesta väsyneitä jalkoja!6 comments:

Riikka - Hunajaista said...

päästäpä reissuun pian!

Johanna said...

Niin, ja nälkä kasvaa syödessä! Päästäpä uudelleen reissuun :)

Sari - MrsAgatha said...

Mäkin haluan Lontooseen! Olen siellä kerran käynyt ja sen jälkeen joka vuosi halunnut uudestaan mutta aina on tullut muita matkoja. Ehkä ensi vuonna! ;)

Johanna said...

Mulla on ollut sama, jo pitkän aikaa olen halunnut mennä mutta nyt vasta sain reissun toteutumaan. Ja hyvä kun sain, oli kivaa! Pidennetty viikonloppu vaan ei ihan riitä vielä Lontoon koluamiseen. Pitäisi olla ainakin viikko.

Päivi Hakanen said...

Ihanaa vilinää, värejä ja fiilistä! Tällaista kaipaisi Suomenkin katukuvaan.

Ja uusi rotsi näyttää hyvältä :)

Johanna said...

Moikka Päivi!! Juu, kaipaisi tosiaankin. Ei kaupungin tarvitsisi olla niin loputtoman kliininen mitä Helsinki on. Olisi hienoa jos meilläkin saisi maalata seiniin vähän iloista väriä!