Sunday, July 14, 2013

Sohvasurffaajat kylässä

Sain viime viikolla kunnian majoittaa kotiimme herttaisen pariskunnan Valkovenäjältä. Sohvasurffaaminen on minulle tuttu konsepti aikaisemmilta vuosilta koska olen majoittanut ja myös itse majoittunut sen kautta, mutta lapsen syntymän jälkeen vieraiden ottaminen on jäänyt. Nyt taas innostuin asiasta ja päätin kokeilla. Ja niin mukavaa ja avartavaa oli taas! Olin itse päivät töissä ja vieraat kiertelivät sen aikaa itsekseen kaupungilla. Iltaisin lähdin näyttämään Helsingin nähtävyyksiä, kuten puistokirppistä ja Kaurismäkien elokuvista kiinnostuneiden suosikkikohdetta Corona-baaria. Sain tutustua Valko-venäjän poliittiseen tilanteeseen ja kuulla millaista elämä ko maassa on.

Viime viikolla Aaron oli maalla ja olin kotona itsekseni joten kokemusta lapsen kanssa majoittamisesta ei minulla ole.

Vieraat olivat vieraanani kolme yötä, jonka jälkeen jatkoivat matkaa kohti Pietaria.

Ihmiset aina kysyvät, että onko turvallista ottaa kotiinsa tuntemattomia ihmisiä. Toki elämässä on kaikessa riskinsä, mutta sanoisinpa tuohon silti että on turvallista. Majoitusta kysyvän profiilia ja henkilön lähettämää viestiä tutkiessa osaa jo aika pitkälle arvioida millainen ihminen on kyseessä. Ja aina sitten livenä tavatessa voi päätellä luottaako toiseen niin, että esim antaa vieraalle oman avaimen käyttöön siksi ajaksi kun hän on vieraana. Omaan profiiliin voi määritellä musiikki- kirjallisuus- ja leffamakunsa sekä sen, minkä tyylisiä ihmisiä haluaisi majoittaa.

Itselläni on systeemistä vain hyviä kokemuksia, ja monta ihanaa ihmistä olen sen kautta tavannut. Joten suosittelen niille jotka eivät ole kokeilleet!


Monet surffaajat tuovat mukanaan pieniä tuliaisia. Olin aivan otettu Lenan tuomista korviksista, jotka hän oli tehnyt itse. Vieraat olivat myös osanneet arvata että innostun Venäläisten keksi- ja suklaapakkausten retrosta tyylistä. Miten hauskaa!


Onko muilla kokemuksia sohvasurffaajista?

5 comments:

anni said...

Meillä on kokemukisa muutamista. Olemme majoittaneet kotiimme vieraita Englannista, venäjältä ja Slovakiasta. Kokemukset ovat positiivisia, mutta myönnän että valkkaan aika tarkkaan, ketä majoitan. Tavis shoppailumatkailijoita en kotiini halua. Viimeiset vieraat (venäläinen pariskunta) pyöräilivät ympäri-ämpäri Suomea. Ihana kokemus. Itse olen majoittunut Aasiassa jka Afrikassa muiden/ vieriaden kotiin, joten nyt on mun vuoro majoittaa. Silloin tosin ei ollut käytössä nettiä tms, vaan ihan kysymällä etsittiin majapaikkaa..

Suosittelen!

MIIU said...

Oi, kuulostaapa mielenkiintoiselta ja jännältä. En edes ole moista ajatellut :)
Meillä on kyllä nyt niin pieni kotikin ettei tänne edes mahtuisi, mutta jos joskus on isompi niin täytyypä harkita :)

p.s. Johanna, Anna suostuu kuvauttamaan kotinsa, joten jaksatko pistää mulle meiliä niin pistän annan osoitteen sulle niin saatte keskenään sopia tarkemmin );)

Johanna said...

Anni, pakko myöntää että olen itsekin aika kriittinen majoitettavien suhteen. yritän valita sellaisia, joiden maailmankuva on suht lähellä omaani. Kokemuksen perusteella helpompaa on, jos löytyy ennestään jotakin yhteistä. Vaikka avartavaahan se on, kun tapaa aivan erilaisia ihmisiä kuin itse on :)

Miiu, KIITOS! Laitoin sulle meiliä :) Kannattaa kyllä kokeilla sohvasurffaamista, majoittua vaikka itse matkustaessaan. Saan niin paljon enemmän irti maasta johon matkustaa, kun pääsee näkemään sen paikallisen näkökulmasta.

Tiina said...

Meillä on käynyt muutamaan otteeseen surffareita, mm. Puolasta ja Australiasta. Hyvät kokemukset ollaan saatu ja kaikki olivat sellaisia, että itse tarjosimme majapaikkaa eli valikoin meille 'sopivimmat'. Myös minä valikoin aika tarkkaan keille tarjotaan majapaikkaa, lapsiperheenä ja suht kaukana Helsingin keskustasta kun asutaan niin ei haluta bilettäjiä vaan sellaisia jotka lähtee saunomaan Nuuksioon meidän kanssa ja avantouintia kauhistelemaan ;D

Johanna said...

Tiina, on niin parasta tavata ihmisiä joiden kanssa voi jakaa ajatuksia ja tehdä itselleen mieluisia asioita.
Ja tuo on juuri niin parasta, että omin päin kulkiessaan matkailija tuskin kovin helposti päätyy kokeilemaan esim avantouintia, mutta paikallisen henkilön seurassa on mahdollisuus siihen!