Thursday, March 14, 2013

Prahan shoppailut

Kuvakimaraa reissusta. Kävin Dox by Qubus-designkaupassa sekä antiikkiliike Bric a Bracissa. Kivoja kauppoja, olisin voinut ostaa kummastakin kaikenlaista kotiini. Suosittelen käyntiä näihin kaikille Prahaan menijöille. 

Vanhan kaupungin puolelta löytyi Artel josta ostin tuliaiseksi pirtsakat Pantone-hammasharjat ja kimaltelevan kärpässienen. Täytyy myöntää että tuo sieni on varmaan ensimmäinen esineeni jolla ei ole juuri mitään muuta funktiota, kuin olla tököttää koristeena. Se oli niin kitsch että se oli silti pakko ostaa. Samassa kaupassa oli myytävänä upea täytetty kakadu mutta hintakin oli sen mukainen että uskon hyvin Tsekin tunnetuimman eläinten täyttäjän tehneen sen (kuten myyjä kertoi). Mainittakoon että täytetyt eläimet joita tuolta löytyi, oli entisiä lemmikkejä jotka oli annettu lahjoituksena eläintentäyttäjälle. Olen jonkin aikaa haaveillut täytetystä linnusta, ja linnun alkuperä on tärkeä sillä mitä tahansa kaupallisiin tarkoituksiin lahdattua siivekästä en halua ostaa. Apinalasi on sopivan iso (smoothielasiksi). Sen on suunnitellut Studio Qubusin toinen perustajista, Jakub Berdych.


Ja ei kai Prahasta voi poistua ostamatta jotain myyrä-aiheista. Isohko myyrätyyny löytyi lentokentältä viime hetken ostoksena.


2 comments:

Ekaterina said...

Oliko Praha edullinen paikka? Ja lapsiystävällinen?

Johanna said...

Hintataso on noussut huomattavasti siitä kun olen käynyt viimeksi kymmenisen vuotta sitten. Keskustan alueella ainakin ravintolat lähes saman hintaisia kuin Suomessa. Sivummalle jos menee niin varmasti monta kertaa edullisempia. Olut on halpaa, mutta muuten vaikutti melkolailla Suomen hintatasolta.

Lapsiystävällinen- joo. Juoppoturisteja tosin on jonkin verran, ja meluisia nuorisoporukoita. Ravintoloissa saattaa olla melko savuista kun niissä saa tupakoida sisällä. Muuten koin että oli ihan hyvä paikka matkustaa lapsen kanssa.Me ei nyt käyty katsomassa nukketeatteria mutta tiedän että näytökset ovat tasokkaita ja viihdyttävät kaiken ikäisiä, ja muutakin lapsia kiinnostavaa kaupungista löytyy (mm Petrin hill raidehisseineen ja peililabyrintteineen).