Tuesday, August 7, 2012

Uusi koti

Sain asunnon myyjältä luvan julkaista ostamastamme asunnosta kuvia. Saamme avaimet käteen ensi viikolla ja siitä alkaa kymmenen päivän remppa.Parketti voisi olla tuollaisenaan ihan kiva jos olisi vaaleampi, mutta nyt kun se tuntuu olevan liian tummaa sävyä niin päätimme peittomaalata sen valkoiseksi. Kaikista asunnon seinistä poistetaan tapetit ja maalataan valkoisiksi. Hauska syvennys keittiön luona saanee pintaansa kalkkimaalia. Alkujaan ajattelin vaihtaa makkarin liukuoven parioviksi mutta sitten ovia aukeaisi olohuoneeseen jo liikaa ja liukuovi onkin oikeastaan ihan kiva!

Olohuoneesta aukeaa ovi parvekkeelle. Ruokapöytä tulee partsin ikkunoiden eteen. Sohva, telkkari ja miehen tietokonepöytä saa löytää paikkansa muualta olohuoneesta. Olohuone onkin 50-luvulle tyypillisesti avara (keittiö ja kylppäri tosi pienet).Keittiöstä saa kyytiä heti alkuun muovimatto. Tilalle tulee shakkiruudullinen laatoitus (joka vie suurimman huomion toivon mukaan kaapinovista jotka ovat rumat ja eriparia 50-lukulaisten vetokaappien kanssa. Päätettiin kuitenkin ettei nyt tehdä sen suurempaa keittiöremppaa).

Tiskiallas on Aallon taloon suunnittelema!Alemman kuvan makkarista tulee Aaronin huone. Huone ei ole sinänsä pieni, mutta ikkunan ja oven sijainti ihan kiinni seinässä tekee ahtaan vaikutelman. Ehkä täälläkin valkoiseksi maalattu lattia avartaa.


Käytävä on pitkä ja kapea. Välioven ajattelimme maalata mustaksi. Ulkovaatteiden säilytys on vielä vähän auki, mutta viimeksi innostuin kattoon kiinnitetystä vaaterekistä. Saas nähdä- ideoita asunnon laittamiseen on paljon mutta ajatus muotoutuu varmaan pikkuhiljaa kun ollaan jo muutettu.

Tämän hetkisestä kodista en ole jaksanutkaan blogata pitkään aikaan kun uusi on ollut jo tiedossa, eikä vanhaa enää huvita laittaa, hädin tuskin siivota :)

4 comments:

anrinko said...

Oi, teille tulee kivasti lisää tilaa. Tulee varmasti aivan ihana tuosta asunnosta! Pohjaratkaisu näyttää ihan kivalta.
Tiedätkö, ei toi keittiö ole niin paha. Vetimet kun vaihtaa, niin tekee jo paljon! Ja kun tulee se upea lattia niin varmasti on ihan jees. =)

Johanna said...

Kiva kuulla mielipiteesi keittiöstä! Itsekin mietin vetimien vaihtamista, ja se varmaan tosiaan muuttaa jo ilmettä.

Uskon että saadaan tuosta oikein kiva, ja nyt en malta odottaa että päästään hommiin :)

Leena said...

Joo kyllähän tuosta oikein kivan saa! Herttoniemessäkö tämä nyt oli? :)

Johanna said...

Sielläpä siellä :)